Historier om verdensmål #1 v. Adam Moe Fejerskov & Ole Kjærgaard

8. februar 2018
Nyt Europa, Globalt Fokus og Magasinet 360 grader inviterer gennem hele 2018 – i samarbejde med en række partnere, til ‘Historier om verdensmålene’; 17 events med udgangspunkt i de 17 verdensmål for bæredygtig udvikling – ét event for hvert af målene. Over de 17 events stilles der skarpt på forskellige udfordringer og problematikker relateret til målet, som kalder på og skaber handling.
 
DU som borger er inviteret!
 
Vi vil med det første event i rækken fokusere på verdensmål # 1 om afskaffelse af fattigdom, som både ses i en kontekst langt fra Danmarks grænser og internt i EU. Det første event er lavet i samarbejde med Cafe Nutid og Nødhjælpens Ungdom – NU.
Forsker fra Danish Institute for International Studies – DIIS Adam Moe Fejerskov vil med sin ekspertviden i det danske og internationale udviklings samarbejde, gøre os klogere på, hvordan Danmark generelt arbejder med fattigdomsbekæmpelse i det globale syd.
Fattigdom problematikken findes også indenfor EU og udfordringer eksisterer ligeledes i Danmark. Sekretariatsleder i Rådet for Socialt Udsatte Ole Kjærgaard vil fortælle om, hvordan EU’s 2020-planer kan medtænkes i fattigdomsbekæmpelse indenfor vores egne grænser.
Ved hvert event vil ‘Historier om verdensmålene’ udfoldes gennem oplæg af fagpersoner og eksperter i Ted-telk format. Oplæggene belyser problemstillingerne omkring det enkelte mål fra hhv. et globalt og et europæisk perspektiv.
Efterfølgende vil rammerne være sat for samtale og samskabelse, hvor vi ønsker at få lige netop dit bud på udfordringerne og løsningerne for en mere robust og bæredygtig morgendag i en verden under hastig forandring. Vi vil nemlig gøre verdensmålene til danskernes mål.
 
Læs mere om verdensmålene her
 
Dette første event er gratis at deltage i, tilmelding til dette event her
Der efter koster 20 kr pr event eller 250 kr. hvis du vil deltage i de resterede 16 events så klik her
Det er gratis for medlemmer af Nyt Europa. Hvis du ikke allerede er medlem,  kan du melde dig ind her og det koster 200 kr. (studerende og pensionister kun 150 kr.)
 
Eventet er bl.a. støttet af Europanævnet.