24 Historier om verdensmålene #8: Anstændige jobs & Økonomisk vækst

24. maj 2018

Nyt Europa, Globalt Fokus og Magasinet 360 inviterer gennem hele 2018 – i samarbejde med en række partnere, til ‘Historier om verdensmålene’; 17 events med udgangspunkt i de 17 verdensmål for bæredygtig udvikling – ét event for hvert af målene. Over de 17 events stilles der skarpt på forskellige udfordringer og problematikker relateret til målet, som kalder på og skaber handling.

DU som borger er inviteret!

Verdensmål #8: Anstændige jobs & Økonomisk vækst, er et bredt mål, der dækker mange kategorier. Vil ønsker med dette event især at fokusere på jobskabelse.

Det finder sted:
Torsdag d. 24. maj kl 17.00-19.00
Dansk Handikap Forbund
Blekinge Blvd. 2
2630 Taastrup

Find billetter her

Dette arrangement er lavet i samarbejdet med Dansk Handikap Forbund, hvorfor vi besøger deres fantastiske faciliteter.

Formand for Dansk Handikap Torkild Olesen vil, fokusere på delmål 8.5 om at vi inden 2030 skal opnå, at alle mænd og kvinder har et produktivt og anstændigt job, hvor de får lige løn for lige arbejde. Dette gælder også for unge og for personer med handikap.Torkild vil fokusere på hvororganisationen sikre anstændige jobs i Danmark, og hvordan de bruger deres viden fra Danmark i deres arbejde i udviklingslandene.

Andet oplæg vil vil stedfortrædende formand i LO Arne Grevsen sætte fokus på anstændige jobs i relation til EUs fri bevægelighed, social sikkerhedsnet og ordentlig løn. Arne vil komme ind på fagforeningen rolle at sikre dette på Europæisk plan i en globaliseret verden, og hvad verdensmålene betyder i den henseende.

I tredje oplæg vil programleder i Folkekirkens Nødhjælp Dennis Kjeldsen sætte fokus på mål 8 i det globale syd. Dennis vil især komme ind på et nyt erhverssamarbejde Folkekirkens Nødhjælp er udvalgt til at starte. Samarbejde har til formål at booste entreprenørskab blandt flygtninge og lokale i Uganda. Dennis vil ligeledes komme ind på hvordan vi sikre anstændige jobs, især blandt unge i det globale syd

Vi vil med Historier om verdensmålene give indblik i de 17 mål og udfordringerne på globalt og europæisk plan. Vi ønsker at bidrage til debatten om, hvordan erfaringer fra begge planer kan styrke Danmark i at arbejde for en mere bæredygtig verden.

Denne eventrække er bl.a. støttet af Europanævnet