Ambassadebesøg: Merkel, EU og tysk politik

31. januar 2019

Den tyske forbundskansler Angela Merkel har i sin tid som regeringsleder været synonymet på pålidelighed og fungeret som EU-integrationen helt centrale forkæmper. Men i oktober sidste år, efter 18 år som leder for Europas største økonomi, forklarede Merkel, at hun hverken vil være at finde som CDU-formand eller genopstiller i 2021 som forbundskansler.

CDU-formandskabet er overdraget til Annegret Kramp-Karrenbauer og vælgerne virker yderst positive. Positiviteten spores dog ikke i SPD, hvis nedtur siden det historisk katastrofale valg i 2017 fortsat forsøger at holde sig oven vande. Delstatsvalgene talte sit tydelige sprog, hvor SPD i flere bundes-republikker måtte se sig halveret, og hvor fremgangen var at finde hos miljøpartiet, die Grünen. Dernæst finder vi AFD, Tysklands nu tredje største parti, der på sin partikongres proklamerede ønsket om at forlade EU, hvis EU ikke omdannes i overensstemmelse med partiets idéer.

Tysk politik står derfor konfronteret med en ny virkelig. SPD lider og tysk presse fortæller, at partiet overvejer regeringens fremtid. AFD og die Grünen er i fremgang og CDU har foretaget formandsskifte. Hvad betyder denne udvikling for tysk politik, og hvordan vil EU håndtere en fremtid uden Merkel?

Kom med på den tyske ambassade den 31. januar og mød den stedfortrædende Ambassadør Anke Meyer, der vil sætte ord på den politiske udvikling i Tyskland og hvilken betydning dette har for fremtidens EU.

Arrangementet er gratis

tilmelding via nemtilmeld her: https://nyteuropa.nemtilmeld.dk/57/