Valgrejse til Budapest 25. marts – 29.  marts

25. marts 2018
Nyt Europas valgrejse går til Budapest. Vi ankommer til byen når valgkampen er i fuld gang mellem Victor Orbans regeringsparti, Fidesz og en splittet opposition. Valget er d. 8 april. Orban står -desværre – til en sikker sejr, samtidig med at det højre nationale Jobbik også står til et godt resultat. En politisk situation, som kommer til at give EU store udfordringer. Meningsmålinger har heldigvis før taget fejl, men under alle omstændigheder er det interessant at finde ud af, hvorfor den politiske situation har udviklet sig sådan i Ungarn, og diskutere hvad der kan gøres for at få en mere progressiv udvikling i Ungarn og EU.

Program: Vi skal møde kandidater fra regeringspartiet Fidesz og de største oppositionspartier: Det socialdemokratiske Ungarns Socialistiske Parti, Det grønne En Anden Politik Er Mulig partiet, samt den social liberale proeuropæiske Demokratiske Koalition. Vi skal diskutere temaerne i valgkampen og udfaldets betydning for Ungarn og EU.  Vi skal også møde en journalist, en forsker, besøge den danske ambassade og en tur i parlamentet.

Inden afrejse holder vi et møde, hvor vi vil forsøge at besøge den ungarske ambassade i København for at få mere viden om den politiske situation i Ungarn, valgets perspektiver for EU og for at forberede rejsen.

Tid: Vi tager afsted fra Kastrup søndag den 25. marts kl.  7.40 og kommer tilbage torsdag den 29.marts kl.16.35 eller 23.20.

Hostel: Vi bor på et centralt beliggende Hostel, med både enkeltværelser, dobbeltværelser og 4 sengs rum for begge køn.

Rejseleder: Søren Keldorff, medlem af bestyrelsen for Nyt Europa.

Pris:
Enkeltværelse:            3.500
Dobbeltværelse:         3.300

4 seng værelse             2.700

Prisen inkluderer program, fly, lokaltransport, hotel og morgenmad. Mad og drikke og andre øvrige fornøjelser er ikke inkluderet.

Vil du med: Af hensyn til flybilletterne beder vi dig skrive så hurtig som muligt til jacob@nyteuropa.dk og indbetale 1.700 kr. senest 25. februar 2018 6233 0000311316 med dit navn og Ungarn eller mobilepay 28438847. Du må gerne tilkendegive hvilken værelsestype du ønsker. Restbeløbet skal indbetales senest 10. marts 2018.

Du skal være medlem af Nyt Europa for at deltage.