Ambassadebesøg – Parlamentsvalg og Estland i EU

26. februar 2019

Den estiske befolkning skal til valgurnerne den 3. marts og vælge landets nye regering. Det estiske politiske system er centreret omkring de to store partier Reformpartiet og Centerpartiet. Reformpartiet er et liberalt parti, mens Centerpartiet går til valg på en stærk velfærds- og grøn omstillingsdagsorden.

Begge partier støtter nationernes EU. Centerpartier støtter idéen om en yderligere udvidelse af EU byggende på Københavnerkriterierne. Reformpartiet ser også positivt på en udvidelse af EU. Sikkerhedsspørgsmålet er vigtigt for begge partier, som ser EU og NATO som grundpiller for landets sikkerhed.

En central rolle i valgkampen bliver også forholdet til landets russisk talende befolkning, som skal anses for ligeværdige i forhold til den estisk talende befolkning, for ikke at skabe en yderligere kløft imellem de befolkningsgrupper.

Det kan ikke udelukkes, at de to partier vil indgå en alliance, da det er sket før i estisk politik.

Kom med til et spændende arrangement på den estiske ambassade og hør nærmere når den estiske ambassadør Mr. Märt Volmer fører os gennem den kommende valgkamp. Du vil dermed komme til at møde Ambassadøren, hvor der vil være rig mulighed for spørgsmål.

Arrangementet er gratis og støttet af Europanævnet men kræver tilmelding via nemtilmeld. https://nyteuropa.nemtilmeld.dk/58/