Ambassadørbesøg valgkamp i Østrig og Østrig i EU

19. september 2019

Efter en regeringsskandale, der rummer alt fra russiske rigmænd till sexvideoer fra Ibiza er den Østrigske regering brudt sammen.

Den 29. september i år skal Østrigerne derfor til valg. På en pressekonference i maj måned meddelte den konservative kansler Sebastian Kurz, at han ikke længere havde tillid til sin koalitionspartner Frihedspartiet, FPÖ. Dette sker efter, at det kom frem i en video, at vicekansler Heinz-Christian Strache var villig til at tage imod penge fra en russisk rigmand. De tætte bånd har betydet, at udenlandske sikkerhedstjenester som den tyske har valgt ikke at dele hemmelige informationer med Regeringen af frygt for, at de ryger videre til russerne.

Regeringens sammenbrud var stort tilbageslag for Kurz, der dannede regering med Frihedspartiet efter valget i efteråret 2017. Dengang blev han af flere betegnet som en »politisk rockstjerne« eller på tysk en »Wunderwuzzi« – altså en slags politisk vidunderdreng. Kurz var 30, da han blev kansler.

Nu skal han bevise, at han kan genoprette tilliden til vælgerne og de udenlandske efterretningstjenester.

For at gøre os klogere på valget og denne tour de force af politiske skandaler har vi derfor inviteret den østrigske ambassadør på besøg. Her vil den østrigske ambassadør fru Maria Rotheiser-Scotti tage os gennem en spændende fyraften og gøre os klogere på et af de mest farverige valg i Europa lige nu, hun vil ligeledes fortælle os om Østrigs rolle i EU, samt hvor Østrig og Danmark har fælles interesser i det europæiske samarbejde.

Fru Maria Rotheiser-Scotti er uddannet i Jura fra The Graduate Institute of International Studies I Genève og har en lang international karriere bag sig. Hun har arbejdet i alt fra det Østrigske udenrigsministerie til FN, OECD og som ambassadør i Liechtenstein, og nu som ambassadør til Island og Danmark.

Der vil være en let forfriskning til arrangement.

Arrangement er gratis med kræver tilmelding via nemtilmeld:  https://nyteuropa.nemtilmeld.dk/78/

 

Tid: 18:00-19:30

Sted: Nybrogade 22, st th. 1203 København K