Europa på forsiden: Ulf Poschardt og Pia Rehnquist

3. december 2019

OBS: Endnu ikke forsalg

I en særudgave af International Forfatterscene inviterer Det Kgl. Bibliotek nuværende og tidligere chefredaktører fra de mest indflydelsesrige europæiske aviser til at tale om de vigtigste europæiske historier netop nu: Brexit, klima og flygtninge. Denne gang med Ulf Poschardt (Die Welt) og Pia Rehnquist (Sydsvenskan).

****
Hele serien:
9/9 Europa på forsiden: Natalie Nougayrède (FR) og Martin Krasnik
28/10 Europa på forsiden: Rune Lykkeberg og Bo Lidegaard
11/11 Europa på forsiden: Peter Wolodarski (SE) og Mette Østergaard
3/12 Europa på forsiden: Ulf Poschardt og Pia Rehnquist

Og det er netop chefredaktørerne, som i sidste ende står med ansvaret for, hvad deres avis vælger at viderebringe – og som må gå forrest i kampen for, at de klassiske medier ikke bliver fejet omkuld i tidens fake news-stormvejr.

I denne udgave af Europa på Forsiden har Det Kgl. Bibliotek i samarbejde med Dagbladet Information og Nyt Europa inviteret den tyske journalist, forfatter og chefredaktør for Die Welt, Ulf Poschardt til samtale med Sydsvenskans chefredaktør Pia Rehnquist.

Dr. Ulf Poschardt står som chefredaktør i spidsen for et af flagskibene blandt Tysklands store kvalitetsaviser, Die Welt, der foruden i Tyskland, distribueres i 130 lande. Han har studeret filosofi, har en baggrund som journalist og har sideløbende været forfatter på en række bøger både om eksistens, samfund og populærkultur. Han vil være i samtale med chefredaktør for det store svenske dagblad Sydsvenskan samt Helsingborgs dagblad, Pia Rehnquist. Hun har været chefredaktør på aviserne siden 2014.

Det Kgl. Bibliotek, dagbladet Information og Nyt Europa ønsker med samtalerækken Europa på forsiden at sætte fokus på Europa på grund af forårets valg til Europa-Parlamentet, hvor valgdeltagelsen satte rekord i Danmark, og fordi 2019 er 30-året for Berlinmurens fald – en skelsættende begivenhed, hvis betydning for nutidens Europa ikke bør underkendes.

 

Billetterne er endnu ikke i salg, der vil komme et billet link op sener hen.

Priser:
Standard 125 kr.
Diamantklub 75 kr.
Studerende 65 kr.