Europas fremtid – Flygtninge- og migrationspolitik

2. maj 2019

Nyt Europa og Vrå Højskole inviterer til oplæg om fremtidens Europa. Der er mange udfordringer i Europa, men til dette oplæg vil vi tage særligt udgangspunkt i flygtninge- og migrationsspørgsmålet, som vi håber du vil være med til at debattere!

Flygtninge- og migrationsspørgsmålet er en af tidens absolut mest skelsættende politiske temaer og det har i mange år været definerende for, hvem der skal regere i de europæiske lande. Det er et spørgsmål, som deler politikerne, og det er samtidig det spørgsmål, som skaber stor polarisering blandt de europæiske vælgerbefolkninger.

Det er et spørgsmål om konventioner og menneskerettighederne, men det er også et spørgsmål om mennesker, der sætter livet på spil i et håb om at få sikkerhed og et bedre liv i Europa.

Skal EU gøre mere for at hjælpe i nærområderne? Skal der oprettes fælles europæiske flygtningelejre i Nordafrika? Og skal der laves et kvotesystem, som kan fordele flygtninge mere ligeligt på tværs af Europa? Det er nogle af de spørgsmål, som vil blive berørt i aftenens debat.

Til arrangementet har vi fået Andreas Kamm til at oplyse os om, hvad der rører sig inden for flygtninge- og migrationspolitikken i Europa.

Andreas Kamm har arbejdet for flygtninges rettigheder i hele sit arbejdsliv hos Dansk Flygtningehjælp, hvor han stoppede som generalsekretær i 2017 efter 20 år på posten. I den tid har han gjort organisationen til en stor global spiller, og han kan derfor dele sine erfaringer fra hele verden. I dag er han bestyrelsesmedlem ved Institut for Menneskerettigheder.

Debatten finder sted på Vrå Højskole d. 02./5. kl. 13:00 til 15:00
Arrangementet afholdes i samarbejde mellem Vrå Højskole, Nyt Europa og er støttet af Europanævnet.
Tilmelding: https://nyteuropa.nemtilmeld.dk/75/