FREMTIDENS EUROPA – DEN SOCIALE UNION

8. oktober 2018

Debatarrangement mandag den 8. oktober kl. 19.00-21.00

Fremtidens Europa tilhører os alle og sammen kan vi være med til at påvirke den på bedst mulig vis. Udfordringer og muligheder er der mange af, men til denne debat vil vi tage særligt udgangspunkt i Den Sociale Union, som vi håber du vil være med til at debattere!

Med et panel bestående af Konservatives spidskandidat til Europaparlamentsvalget Pernille Weiss, Europapolitisk Chef fra Dansk Arbejdsgiverforening Christiane Mißlbeck-Winberg og tidligere MEP og næstforkvinde i Nyt Europa Britta Thomsen, der har været 10 år i Europaparlamentet for Socialdemokratiet fra 2004-2014, skal vi sammen blive klogere på aftenens tema.

Er Danmark klar til fælles europæiske arbejdsmarkedsrettigheder? Med dette event ønsker vi at diskutere EU’s højaktuelle sociale søjle, samt hvordan Danmark ønsker den endeligt udformet.
Vi er glade for at kunne invitere jer med til en samtale og debat om Europas ”nye” sociale søjle. Social- og arbejdsmarkedspolitikken samlede sidste år en række stats- og regeringschefer for at give EU en lidt stærkere social profil. Dette skete ved et møde i Göteborg hvor stats- og regeringscheferne vedtog at give europæerne en række arbejdsmarkeds- og sociale rettigheder.
Men hvad har den sociale søjle så betydet og hvad vil den sociale søjle betyde fremadrettet? Hvilken indflydelse har den på den danske arbejdsmarkedsmodel og de rettigheder vi har som borgere? Kan vi forvente et endnu tættere samarbejde på social og arbejdsmarkedspolitikken i fremtiden og hvordan stiller danske arbejdsgivere og fagforeninger sig i diskussionen?

Så kom med og sæt dit præg på dagsordenen, som optakt til kommende Europa Parlamentsvalg i maj 2019. Sammen skal vi diskutere hvad vi som borgerne mener der kan være af delløsninger på de udfordringer vi ser og hvad vi ønsker at politikerne skal tage med sig i deres arbejde for Fremtidens Europa.

Arrangementet finder sted mandag den 8. oktober kl. 19.00-21.00 på Gymnastikhøjskolen i Ollerup, Svendborgvej 3, 5762 Vester Skerninge

Debatten er arrangeret af Nyt Europa, Højskolernes Forening, FIC og Uldum Højskole og er en del af en arrangementrække hvor de danske Højskoler i fællesskab sætter Europa i fokus.

Arrangementet er gratis og er støttet af Europanævnet