Historier om #16 Fred, retfærdighed og stærke institutioner

22. november 2018

Tid og sted: 17:00-19:00 Eigtveds Pakhus, Asiatisk Plads 18, 1402 Copenhagen

Til event om # 16: Fred, Retfærdighed & Stærke institutioner, tager vi udgangspunkt i delmålet om at institutioner på alle niveauer skal være effektive, ansvarlige og gennemsigtige. I debatten om de overstatslige organisationer FN og EU, udsættes de ofte for både ris og ros – er de for bureaukratiske til at være effektive? Eller er en forenet tilgang det eneste ansvarlige for en mere bæredygtig verden?

Formand for FN-forbundet Nordjylland Finn Reske-Nielsen vil, baseret på sine 36 år i FN, bidrage med sin erfaring fra fredsmissioner i udlandet. Med udgangspunkt i sin ekspertviden som leder af landeopbygning af Østtimor, vil han gøre os klogere på, hvordan FN konkret arbejder i etableringen af stærke institutioner for at sikre varig fred.

Chef for Europa Kommissionen i Danmark, Stina Soewarta vil med sin ekspertviden gøre os klogere på, hvordan EU, som stærk institution har sikret fred og retfærdighed både i og udenfor Europa. EU har været et eksempel på hvordan transnationale institutioner fungerer best practice.

Vi vil med Historier om verdensmålene give indblik i de 17 mål og udfordringerne på globalt og europæisk plan. Vi ønsker at bidrage til debatten om, hvordan erfaringer fra begge planer kan styrke Danmark i at arbejde for en mere bæredygtig verden.

Arrangementet kræver tilmelding via nemtilmeld. https://nyteuropa.nemtilmeld.dk/50/