Historier om verdensmål #3 – I relation til Kvindernes Kampdag

8. marts 2018

Nyt Europa, Globalt Fokus og Magasinet 360 inviterer gennem hele 2018 – i samarbejde med en række partnere, til ‘Historier om verdensmålene’; 17 events med udgangspunkt i de 17 verdensmål for bæredygtig udvikling – ét event for hvert af målene. Over de 17 events stilles der skarpt på forskellige udfordringer og problematikker relateret til målet, som kalder på og skaber handling.

DU som borger er inviteret!

Vi vil i dette event fokusere på verdensmål #3 om sundhed og trivsel fra det lokale, europæiske og globale perspektiv. I anledning af 8. marts og kvindernes internationale kampdag stiller vi særlig skarpt på kvinders reproduktive rettigheder.

Christel Schaldemose, medlem af Europa Parlamentet, vil kaste bolden op for spændende dialog og diskussion om kvinderettigheder i Europa, og hun tage os fra datid til nutid til fremtid. Det sidstnævnte vil hun stille særligt skarpt på. For nok arbejder danske civilsamfundsorganisationer for retten til abort i det globale syd, men kritikere er også at finde indenfor europæiske rækker. Vi skal ikke længere væk end til Polen og Irland, hvor der er stærke modstandere af fri abort.

Men hvor langt er det vi er med Verdensmål #3? Helle Jacobsen er programleder for køn, kvinder og LGBTI-rettigheder hos Amnesty International Danmark, og hun vil måle temperaturen på målet fra et globalt perspektiv. Hun har været ved roret som kampagneleder da den danske afdeling sat fokus på den globale Amnesty kampagne ’My Body My Rights’, og hun vil tage os fra Irland til Uganda og snakke om, hvordan vi kan sikre at kvinder verden over får lige og reproduktive rettigheder.

Bare inden for det sidste år, er der sket utrolig meget på den globalt scene med valget af Donald Trump som amerikansk præsident. Tidligere CEO af den amerikanske kvinde sundhedsorganisation EngenderHealth Ulla Müller vil fortælle om global gag rule og dens betydning for kvinder sundhed og rettigheder verden over.

Vi vil med Historier om Verdensmålene give indblik i de 17 mål og udfordringerne på globalt og europæisk plan. Vi ønsker at bidrage til debatten om, hvordan erfaringer fra begge planer kan styrke Danmark i at arbejde for en mere bæredygtig verden.

Arrangementet finder sted på Kølsters Tolv Haner, der ligger på Rantzausgade 56, 2200 København. 

Tilmelding til arrangementet er påkrævet via Nemtilmeld