Historier om verdensmål #4 – Kvalitetsuddannelse

22. marts 2018

Nyt Europa, Globalt Fokus og Magasinet 360 inviterer gennem hele 2018 – i samarbejde med en række partnere, til ‘Historier om verdensmålene’; 17 events med udgangspunkt i de 17 verdensmål for bæredygtig udvikling – ét event for hvert af målene. Over de 17 events stilles der skarpt på forskellige udfordringer og problematikker relateret til målet, som kalder på og skaber handling.

DU som borger er inviteret!

Vi vil i dette event fokusere på verdensmål #4 om Kvalitetsuddannelse. Uddannelse er afgørende som løsning på mange af verdens problemer, blandt andet til at få folk ud af fattigdom. Hvad kan der konkret gøres for at sikre mere kvalitetsuddannelse – både ude i den store verden, hjemme i EU og i vores egen lille andedam? Dette arrangement afholdes i samarbejde med Randersgade skole, der er verdensmålsskole.

Medlem af den danske UNESCO-nationalkommission og leder af uddannelse og unges engagement i Red Barnet Helle Gudmandsen vil give os et indblik i hvordan mål 4 om kvalitetsuddannelse blev besluttet, og hvor svært det var at nå til enighed om netop det mål, og hvilken indflydelse dette mål har på resten af dagsordnen.

Til at berøre målet om kvalitetsuddannelse på i det globale syd, vil Senior Education Advisor Kira Boe fra Oxfam IBIS gøre os klogere på, hvordan der konkret arbejdes med at få flere af verdens børn i skole i det globale syd, og hvilken indflydelse det kan have på, at løfte et helt lokalsamfund.

Uddannelse indenfor EU og danske grænser tænkes ofte som en selvfølge, men hvad forhindrer garantien for kvalitetsuddannelse indenfor egne rækker og hvordan ser undervisningen ud i fremtiden? Rektor på Roskilde Universitet Hanne Leth Andersen vil dele sin ekspertviden om fremtiden kvalitetsuddannelse.

Vi vil med Historier om Verdensmålene give indblik i de 17 mål og udfordringerne på globalt og europæisk plan. Vi ønsker at bidrage til debatten om, hvordan erfaringer fra begge planer kan styrke Danmark i at arbejde for en mere bæredygtig verden.

Arrangementet finder sted på Randersgade 38, 2100 København

Tilmelding til arrangementet er påkrævet via nemtilmeld