Historier om verdensmål #5 – Ligestilling mellem kønnene

5. april 2018

Nyt Europa, Globalt Fokus og Magasinet 360 inviterer gennem hele 2018 – i samarbejde med en række partnere, til ‘Historier om verdensmålene’; 17 events med udgangspunkt i de 17 verdensmål for bæredygtig udvikling – ét event for hvert af målene. Over de 17 events stilles der skarpt på forskellige udfordringer og problematikker relateret til målet, som kalder på og skaber handling.

DU som borger er inviteret!

Mål # 5’s fokus på ligestilling mellem kønnene, er i disse år på alles læber. Men hvor står vi helt konkret i forhold til udfordringer og fremskridt på ligestillingsområdet globalt og i EU? Og hvordan har eksempelvis #metoo-kampagnen rykket ved denne debat i Europa og ude i verden?

Dette arrangement afholdes i samarbejde med RUST:

Arrangementet finder sted
5. april kl. 17.00-19.00
Spillestedet RUST
Guldbergsgade 8
2200 København N

Tilmeld dig her 

Direktør for KVINFO Henriette Laursen, vil med sin store viden om kvinders rettigheder, gøre os klogere på, hvordan ligestillingsdebatten i disse år udfolder sig i det globale syd – hvor er der sket fremskridt, hvor har der været udfordringer, samt hvilke overordnede tendenser gøre sig gældende?

Morten Kjærum har som tidligere direktør for EU’s Agentur for Grundlæggende Rettigheder og nuværende direktør på Raoul Wallenberg instituttet haft fokus på ligestilling og kønsrelateret vold i EU. Han vil gøre publikum klogere på hvordan vi netop kommer kønsrelateret vold til livs.

I kølvandet på #metoo-kampagnen er den danske debat om hverdagssexisme blevet kritiseret for at være for svag. Til at fremhæve det danske niveau vil Maria Vicki Lindbaum som forperson for Everyday Sexism Project, belyse hvilke udfordringer med ligestilling der findes i vores egen lille andedam.

Vi vil med Historier om verdensmålene give indblik i de 17 mål og udfordringerne på globalt og europæisk plan. Vi ønsker at bidrage til debatten om, hvordan erfaringer fra begge planer kan styrke Danmark i at arbejde for en mere bæredygtig verden.

Denne eventrække er bl.a. støttet af Europanævnet