Historier om verdensmålene #10: Mindre ulighed – Skattely

23. august 2018

Nyt Europa, Globalt Fokus og Magasinet 360 inviterer gennem hele 2018 – i samarbejde med en række partnere, til ‘Historier om verdensmålene’; 17 events med udgangspunkt i de 17 verdensmål for bæredygtig udvikling – ét event for hvert af målene. Over de 17 events stilles der skarpt på forskellige udfordringer og problematikker relateret til målet, som kalder på og skaber handling.

DU som borger er inviteret!

Mange milliarder kroner gemmes hvert år i ‘skattely’. En bekymrende tendens, hvor bl.a. politikere, firmaer, kendte og kongelige er blevet taget i at hemmeligholde penge i skattely gennem bl.a. virksomhedskonstruktioner, der gør det muligt for virksomheder eller privatpersoner at omgå beskatning gennem smuthuller i skattelovgivningen i det land de opererer. Dette påvirker i høj grad udviklingslande, der oplever en meget omfangsrig kapitalflugt.

I dette event #10 om mindre ulighed stiller vi skarpt på, hvordan problematikken påvirker ulighed set fra både et globalt og europæisk/nationalt perspektiv. Er det overhovedet muligt at man i fremtiden kan komme denne problematik til livs – og i så fald hvordan?

For at give os et indblik i netop udfordringerne og konsekvenserne ved skattely set i en global optik vil Politisk Chef fra Mellemfolkeligt Samvirke, Lars Koch, med sin mange års erfaring fra u-landsmiljøet og arbejdet med økonomiske problemstillinger i udviklingslande, give os et indblik i, hvad skattely har af konsekvenser set i et globalt perspektiv, hvad det betyder for den globale ulighed, og hvordan man sikre at bekæmpe skattely på den lange bane.

For at stille skarpt på udfordringerne i forhold til skattely inden for Europæiske grænser vil Administrerende Direktør for Pædagogernes Pension, Sune Schakenfeldt, sætte fokus på, hvordan man som et pensionsselskab, der netop har et stort ansvar og forpligtigelse over for kunderne i at gennemføre ansvarlige investeringer, kan undgå investeringer i skattely. Med sit indgående kendskab til pensionsbranchen vil han belyse, hvad skattely-problematikken har gjort ift. ulighed inden for Europæiske/nationale grænser også ift. at sikre ansvarlige investeringer,

Vi vil med Historier om verdensmålene give indblik i de 17 mål og udfordringerne på globalt og europæisk plan. Vi ønsker at bidrage til debatten om, hvordan erfaringer fra begge planer kan styrke Danmark i at arbejde for en mere bæredygtig verden.

Tilmelding via nemtilmeld er påkrævet:  https://nyteuropa.nemtilmeld.dk/41/

Arrangementet er bl.a. støttet af Europanævnet.