Historier om Verdensmålene 2.0: Klimaretfærdighed – Hvem betaler prisen?

27. januar 2020

Tid og sted: Klosterport 4, 8000 Aarhus C – Klokken: 16:30 – 19:30

Til dette arrangement åbner Nyt Europa og CISU dørene op for en spændende og lærerig diskussion om vores fælles globale udfordringer i klimakampen og ikke mindst hvem, der rammes hårdest af klimaforandringernes konsekvenser.

CISU viser hvordan man kan arbejde med klima på tværs af verdensmål og sektorer gennem inddragelse af civilsamfundet
– og DU er inviteret!
 
CISU støtter initiativer i det danske civilsamfund, som har til mål at sikre menneskers rettigheder, fremme bæredygtighed og bekæmpe ulighed primært målrettet sårbare og udsatte befolkningsgrupper i Det Globale Syd. Til fælles for disse emner er retfærdighed, men hvad er retfærdighed egentlig? Og hvad betyder det i relation til klimaforandringer? Klimakrisen har de største konsekvenser i Det Globale Syd, og rammer ofte mennesker, der i forvejen er meget udsatte og som ikke har ressourcerne til at tilpasse sig disse voldsomme vejrforhold. Dermed betaler verdens fattigste prisen for vestens voldsomme CO2-udledning over de sidste årtier og klimaforandringer er med til at øge den global ulighed yderligere. Derfor kan vi tale om klima-uretfærdighed, men hvad er retfærdighed egentlig?
Vi ser hvordan klimaet er på dagsordenen på Christiansborg, men civilsamfundet har ytret sin utilfredshed med de politiske ambitioner i årtier. Er det retfærdigt, at der er så stor en kløft mellem civilsamfundet og de magthavende? Og hvordan ser lignende situationer ud rundt om i verden?
Til dette arrangement sætter vi med 3 spændende oplæg fokus på klima(u)retfærdighed. Hvorfor rammer klimaforandringer så ulige? Og hvad kan der gøres for at skabe ’klimaretfærdighed’? Efter oplæggene er der tid til spørgsmål til oplægsholderne og gruppearbejde om mulig handling og løsninger med efterfølgende feedback
 
Vores dygtige oplægsholdere vil på dagen være:
 
* Camilla Bøgelund, klimaaktivist, højeskolelærer og tidligere forperson i Folkekirkens Nødhjælps Ungdom.
 
* Ida Sofie Kjærgaard, miljøingenør og repræsentant fra Den Grønne Studenterbevægelse samt tidligere politisk aktiv i Alternativet.
 
* Anne Paulin, klimaordfører for Socialdemokratiet og medlem af Folketinget
 
Der vil være forplejning omkring kl 18:00 til arrangementet!
 
Vi vil med ’Historier om Verdensmålene 2.0’ give indblik i de 169 delmål og udfordringerne på et nationalt, europæisk og globalt plan. Når vi gør brug af et tema, som i denne omgang er klimaretfærdighed, er det for at give indsigt i, hvordan de 169 delmål fungerer sammen holistisk set. Vi ønsker at bidrage til debatten om, hvordan erfaringer og viden fra samtlige niveauer kan styrke Danmark i at arbejde for en mere bæredygtig verden.
 
Hvis du vil vide mere om de 17 Verdensmål, og særligt de 169 delmål, kan du læse om dem her:
 
Hvis du vil vide mere om CISU, Nyt Europa og FN-Forbundet, kan du læse om dem her:
 
Tilmeld dig gratis her:
 
Dette arrangement er produceret med økonomisk støtte fra den Europæiske Union og Europanævnet. Afholderen af dette arrangement er alene ansvarlig for indholdet. Det afspejler på ingen måde EU’s eller Europanævnets holdninger.