Historier om verdensmålene #9 Industri, innovation & infrastruktur

7. juni 2018

Nyt Europa, Globalt Fokus og Magasinet 360 inviterer gennem hele 2018 – i samarbejde med en række partnere, til ‘Historier om verdensmålene’; 17 events med udgangspunkt i de 17 verdensmål for bæredygtig udvikling – ét event for hvert af målene. Over de 17 events stilles der skarpt på forskellige udfordringer og problematikker relateret til målet, som kalder på og skaber handling.

DU som borger er inviteret!

Velfungerende og stabil infrastruktur er grobund for et vellykket samfund. Men infrastruktureren bliver også udfordret af den accelererende teknologi. Hvilke udfordringer afføder det? Ved dette event kigger vi på de tilgængelige innovative og bæredygtige løsninger, der gør, at vores infrastruktur bliver mere mobil når det kommer til omstilling til en mere digital og innovativ morgendag.

I dag bliver selvkørende biler nævnt i flæng med kunstig intelligens, robotteknologi, disruption og andet. Men hvad er de forskellige buzzwords indbegrebet af? Vi besøger Autonomous Mobility, og direktør Peter Sorgenfrie vil tegne et billede af en fremtid, hvor de nævnte termer ikke bare er buzzwords, men en virkelighed. Sammen med Autonomous Mobility vil vi stille skarpt de autonome mobiler, samt fremtidens infrastruktur på tværs af landegrænser. Vi kommer helt ind i maskinrummet, når vi gæster garagen, der pt. huser de selvkørende busser ‘Olli’ og ‘Arma’.

Arrangementet om mål 9, sætter vi også fokus på fremtidens Industri. Chefkonsulent Sara Krüger Falk fra Global Compact Danmark vil sætte fokus på hvordan danske virksomheder har fokus på den bæredytige omstilling, og om hvordan danske virksomheder hjælper til kapacitetsopbygning i udviklingslandene. Sara vil ligeledes komme ind på hvad der skal til for at accellerere den tekonologiske udvikling og hvilke mechanismer der skal til for at overfører viden fra de udviklede lande til udviklingslandene.

Vi vil med Historier om verdensmålene give indblik i de 17 mål og udfordringerne på globalt og europæisk plan. Vi ønsker at bidrage til debatten om, hvordan erfaringer fra begge planer kan styrke Danmark i at arbejde for en mere bæredygtig verden.

Arrangementet finder hos Autonomous Mobility, Elektrovej 331, 2800 Kongens Lyngby og krøver tilmelding via nemtilmeld: https://nyteuropa.nemtilmeld.dk/39/

 

 

Arrangementet er delvist støttet af Europanævnet