Hvordan fastholder vi humanismen i Europa og hvilken rolle spiller kunsten i dette?

25. april 2018

Nyt Europa og Jens Galschiøt inviterer til samtale, fremvisning og debat under overskriften: hvordan fastholder vi humanismen i Europa og hvilken rolle spiller kunsten i dette?

Samtalen og debatten tager sit udgangspunkt i Jens Galschiøts kunst og Nyt Europas nye bog; ”Hvis EU er svaret – Hvad er så spørgsmålet?”, der igennem en række udfordrende og aktuelle artikler forsøger at besvare titlens retoriske spørgsmål, samt komme med en række bud på, hvordan EU’s udfordringer bedst tackles, hvordan EU’s fremtid skal udformes, og hvordan vi i højere grad kan skabe fælles løsninger på konkrete områder for de europæiske borgere.

Jens Galschiøt er kendt på den internationale og danske kunstscene, og hans kunstneriske aktiviteter har vakt stor opmærksomhed verden rundt. Hans engagement, energi og kunstneriske talent vidner om en person, der har noget på hjerte, og hans skulpturer og kunstneriske happenings tager sit udgangspunkt i den samfundskritiske streetart og installationskunst. Hans kunst er derfor kendetegnet ved at tage fat i svære emner og ved at synliggøre verdens urimeligheder og tabuer samt at tvinge beskueren til en aktiv stillingtagen. Vil du vide mere om Jens Galschiøt så tjek http://www.galschiot.com/ ud.

Steen Gade er kendt for sine mange år i Folketinget for SF, hvor han aktivt arbejdede for at sætte klimaet på dagsordenen, samtidig med at han arbejdede og til stadighed arbejder utrætteligt for at gøre Europa mere humanistisk, grønt og demokratisk. Dette førte til, at han i 1998 oprettede den tværpolitiske organisation Nyt Europa, der den dag i dag stadig arbejder med de værdier.

Programmet for aftenen ser således ud:

Kl. 19:00 Velkomst ved Nyt Europas bestyrelsesmedlem, Anne-Mette Wehmüller, der også er sekretariatschef for Dansk Kunstnerråd.
Kl. 19:10 Introduktion af Jens Galschiøts og Steen Gades kapitler.
Kl. 19:30 Rundvisning og et glas vin i galleriet.
Kl. 20:00 Samtaledebat mellem Steen Gade og Jens Galschiøt, modereret af Anne-Mette Wehmüller, og med mulighed for at deltage i samtalen om kunstens rolle i at fastholde humanismen i Europa.
Kl. 20:45 Afrunding.

Er du nysgerrig på Nyt Europas debatbog, kan du købe den på https://www.saxo.com/dk/hvis-eu-er-svaret-hvad-er-saa-spoergsmaalet_andreas-kammconnie-hedegaardjon-kvistmargrethe-vestagerpeter-wivelsuzanne-broeggertarja-cronber_haeftet_9788711972618

Bogen indeholder artikler af bl.a. kunstnerne Bjørn Nørgaard og Jens Galschiøt, forfatteren Suzanne Brøgger, Dansk Naturfredningsforenings tidligere forkvinde Ella Maria Bisschop-Larsen, teaterchef Jon Stephensen, debattør og aktivist Tarek Hussein, LOs formand Lizette Riisgaard, kommissær Margrethe Vestager, medlem af Europarlamentet fra Tyskland Jo Leinen og mange andre.

Arrangementet er gratis og er støttet af Europanævnet, men kræver tilmelding via Nemtilmeld.