Klimadebat: Aktivisten, Journalisten og EU-nørden

24. april 2019

Idrætshøjskolen Aarhus, Den Grønne Studenterbevægelse, Nyt Europa, Det Økologiske Råd og Europabevægelsen inviterer til debat.

Tilmelding via nemtilmeld: https://nyteuropa.nemtilmeld.dk/66/

Tid: 14:30-16:00

Sted: Vejlby Centervej 53, 8240 Risskov, Arhus, Denmark

Verden står overfor store klimaudfordringer og klimadagsordenen er på alles læber. Polerne smelter og ekstrem tørke og mangel på vand er nogle af klimaforandringernes konsekvenser. Selv i Danmark kan vi se, at 50 års-begivenheder, som bl.a. oversvømmelser, opstår langt oftere end tidligere set.

Men Hvilken betydning vil de ekstreme klimaforandringer have på f.eks. samfund og økonomi, dyr og planter og mennesker? Disse spørgsmål vil spille en afgørende rolle i det foreliggende Europa-Parlamentsvalg, og derfor skal vi debattere, hvordan EU kan spille en rolle i at gøre verden mere grøn men også om hvordan vi kan takle klimaspørgsmålet fra forskellige udgangspunkter.

På Idrætshøjskolen Aarhus, skal vi derfor sammen tage temperaturen på klimakrisen i dialog med tre vidende og engagerede klimadebattører. De vil, fra hver deres vinkel, den aktivistiske, journalistiske og politiske vinkel belyse, hvor vi står nu, og give deres bud på, hvordan vi kommer op i tempo, hvordan EU kan spille ind som vigtig aktør, samt hvad man som enkeltperson kan gøre.

Oplægsholdere:

Steen Gade, der er formand for Nyt Europa, vil trække på sine over 30 års erfaring og arbejde med klima – både som folketingsmedlem og direktør for Miljøstyrelsen og som foredragsholder og klimarådgiver for Nordisk Råd. Han vil gøre os klogere på den politiske kamp for klimaretfærdighed og på, hvad politik kan udrette på klimaområdet.

Ida Sofie Birkø Kjærgaard startede som miljøingeniør, men her blev forskningen ikke omsat til handling. Dernæst engagerede hun sig politisk i Alternativet, men politikken blev aldrig til virkelighed. Så da Den Grønne StudenterBevægelse skulle stiftes i Århus, var hun klar. Siden har hun oprettet EP og FT valggruppen i DGSB og er op til valgene klar i bedste Greta Thunberg-stil.

For verden er klar til mere end forskning og visioner, verden er klar til klimapolitisk handling.
Jesper Tornbjerg er uddannet journalist. Han skrev første gang om klimaløsninger i 1990, da Danmark lancerede verdens første energiplan med CO2-mål. Efter ansættelser på Danske Kommuner, Ingeniøren og Politiken er Jesper Tornbjerg nu beskæftiget med kommunikation i brancheforeningen Dansk Energi. I sin fritid er han i gang med at skrive 17 børnebøger om FN’s bæredygtighedsmål. Senest har han udgivet ’Isbjørnen’, der handler om klima (mål nr. 13).

Se mere om børnebøgerne her: http://www.xn--victoriaogverdensmlene-55b.dk/

Arrangementet er blevet til med støtte for Europanævnet

I løbet af den kommende tid besøger Europabevægelsen sammen med Nyt Europa 11 byer rundtom i Danmark. Vi byder på debat og spændende indlæg, når vi møder danskerne i øjenhøjde.