Privat: Kom tæt på svensk politik: Valgrejse til Stockholm 28. august -1. september 2018

28. august 2018
Nyt Europas valgrejse går til Stockholm, netop når valgkampen op til valget i Sverige den 9. september er på sit højeste.

De traditionelle blokke i svensk politik med hhv. Socialdemokraterna og Moderaterna i spidsen står aktuelt nogenlunde i lige i meningsmålingerne, omkring 40 pct. Begge er stærkt udfordret af det indvandrings- og EU-kritiske Sverigedemokraterne, der i nogle meningsmålinger står til en stor fremgang.

Derfor sætter vi fokus på partiernes strategier og kampagner overfor store og små emner i svensk politik og økonomi. Vi taler med politikere, presse og kampagnechefer om valgkampens organisering, aktiviteter, taktik og politik.

Program: Vi skal møde kandidater fra Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna, Moderaterna, Vänsterpartiet og De Gröna for at høre om og diskutere temaerne i valgkampen, den kommende regeringsdannelse og udfaldets betydning for EU. Vi skal også møde redaktører, forskere, Svensk LO og den danske ambassadør i Stockholm Ove Ullerup.

Inden afrejse vil der blive afholdt et forberedelsesmøde på den svenske ambassade i København, med den svenske ambassadør Frederik Jorgensen, der vil sætte os ind i den aktuelle politiske situation i Sverige, samt valgets perspektiver for Danmark og resten af EU. Her vil de sidste praktiske informationer blive givet.

Tid: Programmet i Stochholm starter onsdag den 29. august og løber til og med fredag den 31. august. Med andre ord er vi i Stockholm netop når valgkampen er på sit højeste, valget i Sverige finder nemlig sted den 9. september.

Du kan vælge om du selv vil sørge for transport eller vil med på fællesrejse med tog tirsdag den 28. om aftenen og hjem igen lørdag morgen.

Hotel: Vi bor på det centralt beliggende hotel Fridhemsplan, med både enkeltværelser og dobbeltværelser. http://www.fridhemsplan.se/

Priserne neden for er inklusive program, lokaltransport, hotel og morgenmad. Øvrig mad, drikkevarer og andre fornøjelser er for egen regning.

Pris: Fællesrejse tirsdag den 28./lørdag den 1. september 4 overnatninger i enkeltværelse: 4.600 kr.

Fællesrejse tirsdag den 28./lørdag den 1. september 4 overnatninger Dobbeltværelse: 3.300 kr.

Uden transport 3 overnatninger (tirsdag – fredag) i enkeltværelse: 3.500 kr.

Uden transport 3 overnatninger (tirsdag – fredag) i dobbeltværelse: 2..400 kr.

Hvis du ønsker at bo på samme hotel før eller efter programmet så kontakt os.

*Bemærk, dobbeltværelserne vil primært blive booket til dig hvis du har en ”rejsekammerat” du ønsker at dele værelse med. Så hvis du skal alene afsted vil vi forslå at du vælger et enkeltværelse.

Rejseleder: Søren Keldorff, valgrejseansvarlig og medlem af Nyt Europas bestyrelse

Vil du med: Så besvar hurtigst muligt denne mail og indbetal derefter 1000 kr. i depositum senest torsdag d. 28. juni 2018 på 6233 0000311316 (husk at skrive navn og Stockholm) Du bedes i mailen angive om du ønsker fællesrejse eller egen transport samt hvilken værelsestype du ønsker. Restbeløbet skal indbetales senest 1. juli 2018.

 

Yderligere oplysninger kan fås hos projektleder Jacob Bjelskov Jørgensen, Nyt Europa, Tel: +45 20 97 52 44,  Email: jacob@nyteuropa.dk

http://nyteuropa.dk/

www.facebook.com/nyteuropa.org

Europæiske valg 2019 Nyt Europa sætter fokus på europæiske valg i et forsøg på at skabe mere interesse og viden om europæiske politik, samt styrke netværket mellem deltagere.  Udviklingen i andre europæiske lande og i EU har stor betydning for dansk politik og økonomi og dermed for politiske aktører i Danmark, ofte mere end USA, som medierne i højre grad fokuserer på. I 2019 planlægger vi valgrejser til Polen, Grækenland og Portugal.