KOM TIL MIDDAG OM EUROPAS FREMTID

17. september 2018

Mandag d. 17. september kl. 17.00-21.00 på Rødding Højskole

MØD BLANDT ANDRE MINISTER FOR UDVIKLINGSSAMARBEJDE ULLA TØRNÆS, NÅR RØDDING ÅBNER DØRENE FOR ET MINI-BORGER-KONVENT OM DET KOMMENDE EUROPA-PARLAMENTSVALG

Europa tilhører os alle og vi er både en del af de omvæltninger der sker, samt de løsninger der skal til for at sikre den bedst mulige udvikling. Som danske borgere kan vi især påvirke indenfor landets grænser, men som europæere kan vi også influere inden for vores fælles EU. Til maj 2019 er der igen Europa Parlamentsvalg, hvor man med sin stemme kan afgøre, hvem der politisk skal influere EU indefra.

Borgernes magt er vigtig og derfor vil vi gerne invitere til borgerkonvent, hvor man både får chancen for direkte at høre fra danske politikere, hvad de ønsker for fremtidens EU, men også oplyse dem om, hvad borgerne omkring Rødding mener de bør arbejde mere for i Bruxelles.

Efter oplæg fra minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs (V) vil der være debat blandt EP kandidaterne Karen Melchior (B), Pernille Weiss (K), Henning Hyllested (Ø) & Bergur Løkke (V).

Paneldebatten tager udgangspunkt i to overordnede spørgsmål:

  1. Hvor er EU på vej hen, og hvordan ønsker Danmark at påvirke udviklingen?
  2. Hvordan er Danmarks placering i EU, og hvordan varetager Danmark bedst sine interesser fremadrettet?

Efter debatten vil de fremmødte borgere blive opdelt i workshops og komme nærmere hvilket EU vi selv ønsker. Ideer vil blive fremlagt, indsamlet og givet videre til politiske beslutningstagere.

Så kom forbi til en spændende aften med gratis debatoplæg og middag, samt ikke mindst muligheden for en givende samskabelsesproces med andre fra dit lokalsamfund, for at sikre at jeres behov bliver hørt hele vejen til Bruxelles. Vi ønsker at nå ind til roden af udfordringer og komme med bud på løsninger eller nye ideer til det europæiske samarbejde.

Borgerkonventet afholdes af Nyt Europa med Højskoleforeningen, Udenrigspolitisk Selskab og Rødding Højskole. Arrangementerne er støttet af Europanævnet.

Da der er et begrænset antal pladser er tilmelding nødvendig senest fredag den 14. september til: kontor@rhskole.dk og mærk: “madbillet til Borgerkonvent”

Rødding Højskole, Flors Alle 1, 6630 Rødding