Konference: Skal EU stoppe skattesnyd?

10. maj 2019

Den debat vil Oxfam IBIS, Mellemfolkeligt Samvirke, Globale Seniorer, FOA, Nyt Europa, Sonnenberg Kredsen og DEO sætte i gang op til EU-Parlamentsvalget den 26. maj 2019. Kom og mød alle de danske spidskandidater til en debat om skat i EU.

Milliarder af skatteindtægter ender hvert år i skattelylande. Penge, som de nationale statskasser dermed går glip af. Og det er ikke kun eksotiske øer i det caribiske hav, der er årsag til skatteundgåelsen.

En række EU-lande fungerer internt i EU som skattelylande. Dermed har Den Europæiske Union fået skabt en usund skattekonkurrence, hvor skatteindtægterne forsvinder. EU-Kommissionen har lagt flere håndgribelige lovforslag på forhandlingsbordet, men Ministerrådet har samlet set afvist ændringer på området.

Med konferencen inviterer vi til debat om, hvorvidt selskabsskatten alene skal være et område for medlemsstaterne, eller om de 27 medlemslande skal arbejde tættere sammen for at stoppe skattesnyd, og i så fald: Hvad skal EU gøre?

Kom og stil dit spørgsmål til de danske spidskandidater til EP-valget, som alle deltager i politikerpanelet.

Skat på EU-niveau er en kompleks affære, og derfor har vi syv organisationer udviklet ni spørgsmål på området, som alle danske EP- kandidater er blevet inviteret til at besvare. Besvarelserne har vi lavet om til en skattevalgtest, som borgerne kan tage for at finde ud af, hvilke politikere de er mest enige med, når det kommer til skatte i EU. Konferencen vil tage udgangspunkt i disse spørgsmål.

Dagens program:

12.15: Dørene åbnes for tilmeldte deltagere.

13.00 – 13.05: Velkomst ved Jesper Petersen, skatteordfører for Socialdemokratierne og vært på Christiansborg for arrangementet.

13.05 – 13.50: Skatteekspert og EU-ekspert udfolder problemet

Oplæg ved Thomas Tørsløv, ph.d. og økonom. Thomas Tørsløv forklarer, hvor mange milliarder EU samlet set går glip af grundet skattesnyd.

Oplæg ved Sara Jespersen, ph.d. på CBS. Sara Jespersen forklarer, hvem der har magten til at ændre skattelovgivningen i EU-systemet, og hvilke lovforslag EU-Kommissionen har lagt på forhandlingsbordet i Ministerrådet.

13.50 – 14.00: Tag testen ”Skal EU stoppe skattesnyd? – Test din kandidat og dig selv”

14.00 – 15.30: Debat med spidskandidaterne: Skal EU stoppe skattesnyd?

Hvad mener de danske spidskandidater om selskabsskat i EU, og hvad vil de arbejde for, hvis de bliver valgt til EU-Parlamentsvalget? Kom og hør politikerne og deltag i debatten.

Politikerpanelet er:

  • Jeppe Kofod (Socialdemokratiet)
  • Morten Løkkegaard (Venstre)
  • Margrete Auken (Socialistisk Folkeparti)
  • Rasmus Nordqvist (Alternativet)
  • Morten Helveg Petersen (Radikale Venstre)
  • Peter Kofod (Dansk Folkeparti)
  • Rina Ronja (Folkebevægelsen mod EU)
  • Pernille Weise (Det Konservative Folkeparti) og
  • Nikolaj Villumsen (Enhedslisten)

15.30 – 16.00: Tak for i dag. Debat over kaffe og kage

16.00: Arrangementet slutter

 

Tilmelding via dette link: https://www.deo.dk/debatmoeder/sjaellandkoebenhavn/2019-foraar/konference-skal-eu-stoppe-skattesnyd/

 

Med støtte fra Europanævnet