Rigets tilstand – Danmarks implementering af verdensmålene – Verdensmålenes Telt plads A2

14. juni 2018

I denne debat gøres status på, hvordan implementeringen og opfyldelsen af verdensmålene går i Danmark. Finansminister, Kristian Jensen (V) vil sammen med en række skarpe profiler på tværs af sektorer vil debattere, hvor Danmark står lige nu, hvilke udfordringer Danmark har, og i hvilken retning Danmark skal gå indtil 2030 for at overkomme og løse udfordringerne i Danmark og i Danmarks internationale engagement.

Debatten vil blandt andet tage udgangspunkt i de fem mål, som der i år er fokus på til den globale gennemgang af målene i New York i juli; mål 6 om vand, mål 7 om energi, mål 11 om bæredygtige byer, mål 12 om bæredygtigt forbrug & produktion samt mål 15 om biodiversitet.

Finansministeren vil som oplæg til debatten afholde en ’State of the Union’ tale, inden markante debattører inviteres på scenen. Disse inkluderer blandt andet forkvinde i Forbrugerrådet TÆNK og repræsentant for 2030-panelet, Anja Philip og forkvinde i 2030-netværket, Kirsten Brosbøl (S).

Hvor og hvorfor?
Ved Folkemødet 2018 på Bornholm vil Globalt Fokus, DI, LO, 2030-netværket og 2030-panelet byde velkommen i Verdensmålenes Telt, der som en tværsektoriel og nytænkende platform sætter fokus på FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. Mere end 30 events og 48 arrangører giver alle med verdens fremtid på hjerte mulighed for at løfte samtalen om verdensmålene højere og videre. Vi ses til folkenær dialog, debat, kunst og kultur i teltet med bæredygtig bar og Verdens Fedeste Fester.