Rise and shine med generaldirektøren i European Womens lobby, Joanna Maycock.

26. september 2019

Kom med til morgenarrangement med Kvinderådet, Nyt Europa og Djøf kl.08-09:30 den 26 september, når vi slår dørene op til morgenmad og feministisk debat i et EU-perspektiv med en af de mest magtfulde kvinder i Bruxelles.

Ligestillingsdagsordenen rykker rund om i EU.
Både Tyskland, England og Frankrig har lavet lovgivning ifht. at skabe åbenhed om løn. Spanien, Frankrig og England har lavet store programmer for at forebygge vold mod kvinder. Og i flere lande har man med succes opnået lige repræsentation af mænd og kvinder i politik.

Hvad kan vi i Danmark lære af andre EU-lande? Og hvad kan vi egentlig forvente, at der vil ske i den kommende periode – med en ny Kommission og og nyt Parlament? Den nye kommissionsformand, kvinden Ursula von der Leyen, har lige udnævnt sit bud på en kommission med lige kønsbalance og den første kommissær for ligestilling – der er en arg feminist.

Som generalsekretær for den europæiske kvindelobby følger Joanna Maycock denne udvikling tæt og har fået sat markante aftryk. Kvinden som Politico beskrev som “a powerhouse in the Brussels NGO and political scene” og var én a Apoliticals Top 100 most influential People in Gender Policy vil gøre os klogere på ligestillingsdagsordenen i EU.

Vi vil være i Djøfs kantine, hvor der er massere af plads. Vi sørger for kaffe og croissanter.
Tilmelding gennem NemTilmed her: https://nyteuropa.nemtilmeld.dk/83

Sted

Djøfs store kantine
Gothersgade 133
1123 København

Arrangementet er blevet til med støtte fra Europa-Nævnet