top of page
FM24 Alliancen Beyond Growth.png

aktuelt

I Nyt Europa arbejder vi gerne på flere projekter samtidig. Nogle gange er projekterne store, andre gange mere afgrænsede. Vi er både initiativtagere til egne projekter, men laver ofte partnerskaber og samarbejder med andre nationale og internationale organisationer.

 

 Herunder kan du se vores store igangværende projekter.

kommende arrangementer

Hen over efteråret inviterer Nyt Europa til en foredragsrække om nogle af de største europæiske og internationale (sikkerhedspolitiske) udfordringer. Sammen med prominente forskere og meningsdannere bliver vi klogere og leder efter både årsager og løsninger på udfordringerne.  

I Nyt Europa er vi stærkt bekymrede over den accellerende svækkelse af de globale institutioner, traktater og aftaler vi indgik særligt i årene efter 2. verdenskrig og i forbindelse med murens fald. FN’s autoritet er svækket og modviljen mod at opbygge et globalt retssytem vokser sammen med kritikken af de grundlæggende fælles menneskerettigheder.  

I store dele af verden gik man ikke ind i Ruslands overfald på Ukraine, verdenssamfundet har ikke formået at skabe våbenhvile i Gaza og tankegodset hos autoritære og udemokratiske ledere flyder sammen med politiske magtpartier på det yderste højre.  

Alt dette kræver både modspil og en fornyet tro på mulighederne i en multilateral verdensorden, der kan håndtere de fælles problemer og udfordringer, som i stadig stigende grad forener alle mennesker på kloden. Den fornyede tro skal også fornye systemet  – for den gamle verdensorden var hverken retfærdig eller grøn.  

Det er en udfordring af dimensioner, både til os i Europa og i Danmark. Hops Nyt Europa tror vi på at fælles EU-indsats kommer til at være afgørende for om vi kan vende udviklingen.  

Men hvordan? I de kommende måneder giver vi mange forskellige stemmer ordet og leder efter både svar, løsninger, og nye spørgsmål.  

  • Verdens(u)orden: Det Globale Jordskælv
    Verdens(u)orden: Det Globale Jordskælv
    tors. 23. jan.
    Klub
    23. jan. 2025, 17.00 – 19.00
    Klub, Linnésgade 25, 1361 København, Danmark
    23. jan. 2025, 17.00 – 19.00
    Klub, Linnésgade 25, 1361 København, Danmark
    Nyt Europa inviterer til en foredragsrække om nogle af de største europæiske og internationale (sikkerhedspolitiske) udfordringer. Denne gang får vi besøg af Ole Wæver til foredraget "Det globale jordskælv. Om mulighederne for at give freden en chance."
  • Verdens(u)orden: Kvinder, sex og migration
    Verdens(u)orden: Kvinder, sex og migration
    tirs. 28. jan.
    Klub
    28. jan. 2025, 17.00 – 19.00
    Klub, Linnésgade 25, 1361 København, Danmark
    28. jan. 2025, 17.00 – 19.00
    Klub, Linnésgade 25, 1361 København, Danmark
    Hvad skal og bør EU og Danmark gøre ved migrationsudfordringerne, særlig i relation til kvindelige flygtninge og migranter? Oplæg med Sine Plambech.
  • Workshopserie om  politisk interessevaretagelse med GRACE
    Workshopserie om  politisk interessevaretagelse med GRACE
    Flere datoer
    ons. 29. jan.
    Location is TBD
    29. jan. 2025, 15.00 – 16.30
    Location is TBD
    29. jan. 2025, 15.00 – 16.30
    Location is TBD
    Kom med til workshop med Fundamental Rights initiative og GRACE Public Affairs og styrk dine advocacy-færdigheder
  • Geopolitisk morgenbrief v. Morten Løkkegaard
    Geopolitisk morgenbrief v. Morten Løkkegaard
    fre. 07. feb.
    Nyt Europa
    07. feb. 2025, 08.30 – 9.30
    Nyt Europa, Dronningensgade 68, 3 sal, 1420 København, Danmark
    07. feb. 2025, 08.30 – 9.30
    Nyt Europa, Dronningensgade 68, 3 sal, 1420 København, Danmark
    Kom med, når vi stiller skarpt på de danske medlemmer af Europa-Parlamentet og deres rettighedsarbejde.
  • Verdens(u)orden: Danmark - en delstat i USA?
    Verdens(u)orden: Danmark - en delstat i USA?
    ons. 26. feb.
    Klub
    26. feb. 2025, 17.00 – 19.00
    Klub, Linnésgade 25, 1361 København, Danmark
    26. feb. 2025, 17.00 – 19.00
    Klub, Linnésgade 25, 1361 København, Danmark
    Med afsæt i sine egne 45 års medieerfaring, kommer journalist Kurt Strand med bud på hvordan de danske mediers dækning af USA kan blive bedre og lægger op til diskussion.

Youth for a Just Transition 

Y4JT fremmer unges engagement i klimaindsatsen og i omstillingen fra fossile brændstoffer til vedvarende energikilder. Organisationen Earth leder projektet sammen med partnere fra hhv. Grækenland, Spanien, Romænien, Litauen og Danmark. Nyt Europa er dansk partner på projektet, som samler et diverse udsnit af unge i internationale forsamlinger, hvor de har mulighed for at diskutere handlemulighederne indenfor klima og miljø, og hvordan man foretager grønne valg på en socialt ansvarlig og retfærdig måde. 

Fundamental Rights Initiative

Sammen har Globalt Fokus og Nyt Europa søsat FRi - vores store flerårige rettighedsprojekt. Projektet styrker civilsamfundets fælles interessevaretagelse, udvikler deres kapacitet og laver oplysningsarbejde, som skal være med til at sikre de fundamentale rettigheder der lige nu er under pres, på tværs af Europa. FRi-puljen sikrer desuden støtte til konkrete rettighedsprojekter i civilsamfundet i Danmark. 

EU for Global

EU for Global er et nyt deltagerdemokratisk projekt, hvor 870 marginaliserede EU-borgere mødes for at udveksle ideer og holdninger til demokrati, solidaritet, klimahandling og misinformation. Nyt Europa er dansk partner på projektet, som også inkluderer demokratiorganisationer fra Tyskland, Rumænien, Spanien, Grækenland og Malta. Vi mødes på kryds og tværs til 17 forskellige arrangementer, hvor der udvikles konkrete policyforslag til EUs indenrigs- og udenrigspolitiske linje. Forslagene kommer direkte videre til EUs politiske beslutningstagere, hvor målet er, at så mange forslag som muligt, skal implementeres.

Real Deal

Vi er er del af REAL DEAL projektet, hvor Europæiske forskere i deliberativt demokrati og nogle af Europas største civilsamfundsorganisationer er gået sammen om øge europæernes deltagelse i og samtale om European Green Deal.

 

Vi arbejder med at analysere og afprøve innovative værktøjer og processer for borgerinddragelse indenfor klima, og lave et paneuropæisk netværk af interessenter med 500+ organisationer, der arbejder inden for deliberativt demokrati og klima.

bottom of page