top of page

Samtalesalon: Europas Arabiske Naboer

tirs. 02. apr.

|

København

Tilmeldingen er lukket
Se andre events
Samtalesalon: Europas Arabiske Naboer
Samtalesalon: Europas Arabiske Naboer

Tid & sted

02. apr. 2024, 17.00 – 19.00

København, Wedells Palæ, Frederiksholms Kanal 24, 1220 København, Danmark

Om eventet

Europa og den arabiske verden har været forbundne i gensidig afhængighed og konflikt i hundreder af år.  I dag optræder den arabiske verden oftest i medierne som kilde til konflikt, migration og terrorisme.

Professor Jakob Skovgaard vil hjælpe os med at få flere nuancer med på dette emne. Der er mange forskellige lande med hver deres historie, økonomi og interesser. Hvordan ser man på Europa og vores tale om demokrati og menneskerettigheder? Sammen vil vi prøve at reflektere over hvad det kan betyde for Europa og fremtidens relationer til de arabiske naboer.

Tirsdag d. 2. april 2024 vil Jakob Skovgaard Pedersen, professor ved Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier give os et indblik i dette emne. Jakob Erle vil moderere samtalen.

Arrangementet er en del af en længere samtalerække, hvor professor Ole Wæver har lavet oplæg om fredsslutning i krigen i Ukraine; tidligere topdiplomat Friis Arne Petersen og professor Marlene Wind om en ny europapolitisk aftale; politiker Christian Friis Bach om EU og det globale syd; Friis Arne Petersen om Europa og Kina; forhenværende EU-kommissær og minister Connie Hedegaard om krig og klima samt professor Sune Haugbølle om Israel/Palæstina-konflikten.

Det praktiske

Tid: Tirsdag d. 2. april 2024 kl. 17.00-19.00.

Sted: Johan Borups Højskole.

Tilmelding senest tirsdag d. 2. april 2024 kl. 15.00.

Det er gratis at tilmelde sig arrangementet. Der er et begrænset antal pladser, som fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Samtalen er en del af en længere samtalerække med udgangspunkt i Ruslands krig mod Ukraine. Formålet er at lede efter veje til en fred, der er til at leve med, nu også omkring Israel og Palæstina. Samtalerne har ført til en erkendelse af, at krigene er tæt forbundet til talrige globale temaer og institutioner. Det er blevet tydeligt, at stabile svar kræver, at EU tager et grundlæggende globalt ansvar. Det drejer sig både om overførsler af ressourcer, men også om at forsvare og udvikle det globale samarbejde og dets institutioner.

Samtalen foregår under Chatham House-regler. Det gør den, da det komplekse, politisk følsomme og nye kræver, at vi undersøger og taler sammen - frem for at råbe og tale konflikter op. Vi lægger vægt på samtaleformen og en åben, undersøgende diskussion. Her får man viden, refleksion, undersøgelse og usikkerhed - og man må derfor ikke citere fra samtalen.

Arrangementet er finansieret med tilskud fra Europa-Nævnet. Ansvaret for indholdet er alene tilskudsmodtagers.

Del denne begivenhed

bottom of page