Følg Altingets sommermøde med EU fokus d. 11 juni lige her

10. juni 2020

 

Program torsdag d. 11. juni

8.00-8.30

BYE BYE BRITAIN

I fire år har Dominic Schroeder været Storbritanniens ambassadør i Danmark. Nu er han på vej hjem til et London, som ikke længere er medlem af EU. I sin tale til Altinget Sommermøde gør han status over forholdet mellem Danmark og Storbritannien med et blik på historien, nutiden og fremtiden.

13.30-13.45

Hvad har Europas ledere lært af pandemien? LIVE video-interview med Margrethe Vestager.

Altingets chefredaktør Jakob Nielsen åbner to timers debat om den europæiske coronakrise ved at spørge EU-Kommissionen ledende næstformand, hvorfor EU ikke var bedre forberedt.

13.45-14.20

DEBAT: Skal EU til at opbygge en fælles sundhedspolitik?

Hvordan får Europa et bedre epidemiberedskab? EU-parlamentarikerne Morten Løkkegaard (V), Peter Kofod (DF) og Marianne Vind (S) diskuterer grænselandet mellem national suverænitet og europæisk sygdomsbekæmpelse.

14.20-15.00

DEBAT: Hvad er prisen for at genoprette Europas økonomi?

Hvor meget større må EU’s budget blive? EU-parlamentarikerne Kira Peter-Hansen (SF), Nikolaj Villumsen (EL) og Linea Søgaard-Lidell (V) diskuterer Unionens nye syvårige budget og en genopretningsfond til 3.700 mia.kr. Skal vi betale for det?

International gæst: Rasmus Andresen, tysk MEP for De Grønne.

15.00-15.30

DEBAT: Hvad gør coronakrisen ved vores fremtid med briterne?

Hvorfor er forhandlingerne om EU’s fremtidige forhold til Storbritannien nærmest gået i stå? EU-parlamentarikerne Morten Helveg Petersen (R) og Søren gade (V) diskuterer, hvad der sker med Brexit, og hvad det betyder for Danmark.