top of page

416 civilsamfundsorganisationer opfordrer EU: beskyt demokratiet og frem civilsamfundet!

På den Internationale Demokratidag 15. septemver har Civil Society Europe (CSE), der repræsenterer en bred gruppe af organisationer og netværk på tværs af EU, sendt et vigtigt åbent brev til EU’s ledere.


Brevet, som Nyt Europa er medunderskrivere på, opfordrer til at EU handle nu for at fremme og sikre et stærkt og aktivt civilsamfund, beskytte demokratiet og sikre borgernes rettigheder de næste fem år. Særligt er brevet et opråb til de kommende polske, cypriotiske og danske formandsskaber for Rådet i EU, samt præsidenterne for Europa-Parlamentet og Europa-Kommissionen. 416 organisationer fra 26 EU-lande og 4 kandidatlande bakker op om budskabet.


Midt i voksende bekymringer over demokratiets erosion i EU skitserer dokumentet konkrete handlinger for at fremme demokratiet, muliggøre, støtte og beskytte civilsamfundet, styrke civil dialog og beskytte menneskerettighederne.


Vi opfordrer til at disse punkter bliver absolut vejledende for EU's handlinger de næste fem år:


● En europæisk civilsamfundsstrategi, der er en integreret del af en bredere europæisk demokratiagenda, for at skabe en stærk og sammenhængende politisk ramme, der muliggør, støtter og beskytter civilsamfundet.


● Et stærkt mandat til en næstformand i Kommissionen med ansvar for demokrati, civilsamfund og dialog med civilsamfundet.


● Styrkelse af mellemliggende organer og vedtagelse af en aftale om civil dialog.


● Finansieringspolitikker, der styrker civilsamfundet.


● Et europæisk demokratisemester, der bygger på EU's retsstatscyklus/Rule of Law.


● En stærkere rolle til Agenturet for Grundlæggende Rettigheder som den europæiske menneskerettighedsinstitution.



Støt vores #EUCivicSpaceNow sag: læs og del brevet!



Comentários


bottom of page